perjantai 14. syyskuuta 2012

Fyssari on mun kaveri

Niinhän siinä heti kävi, että kun pitkän tauon jälkeen aloitin intensiivisemmän juoksuharjoittelun niin paikat alkoi heti prakaamaan. Mulla on aina ollut vähän huonot polvet, mutta nyt kun niihin kohdistuu rasitusta paljolti seisomatyön, että myös juoksun johdosta, on ne alkaneet rutisemaan niin kovasti kyykistäessä, että päätin heti käydä näyttään lääkärille. Onneksi lääkäri totesi, ettei mitään ainakaan rikki ole ja antoi luvan jatkaa treenaamista. Sain kuitenkin lähtetteen fysioterapeutille, jonka vastaanotolla eilen vierailin. Ehdin jo hetken oleen aika vihainen itselleni, mutta fyssari onneksi leppyytteli ja kehui, kun tulin heti vastaanotolle enkä vasta sitten kun jotain olisi rikki.

Suosittelen siis pienempienkin vaivojen kanssa heti kääntymään asiantuntijan puoleen, sillä fyssari totesi heti, että etenkin oikean jalan holvikaari on madaltumaan päin ja aiheuttaa näin virheellisen asennon koko jalkaani. Eniten se kuitenkin vaikuttaa näin ollen polviini, jotka koukistaessa joutuvat vääränlaiseen kiertoliikkeeseen. Onneksi tämä on kuitenkin korjattavissa ja sainkin vastaanotolta mukaani muutaman erilaisen harjoitteen, joiden avulla treenaan jalan oikeaa asentoa ja polven alueen lihaksia.  Harjoituksia olisi tarkoitus tehdä lähes päivittäin kolmen viikon ajan, jonka jälkeen meillä on fysioterapeutin kanssa uusi tapaaminen.


Fyssari myös kehotti pikapikaa hankkimaan ostoslistallani jo hetken keikkuneet uudet juoksukengät. Vaikka mielestäni kenkäni ovat todella hyvät edelleen, on niistä varmasti kulunut jo osa tärkeistä vaimennuksista. Vastaanotolla muistuttikin, että ahkerassa käytössä olevat juoksukengät tulisi uusia noin vuoden - puolentoista välein. Tarkoitukseni olisikin nyt löytää urheiluliike, josta löytäisin asiantuntevan alaraajafysioterapeutin, joka tekisi askelanalyysin. Näin löytäisin juuri oikeanlaiset juoksukengät minulle ja saisin ehkäistyä ainakin yhden mahdollisen vaivojen aiheuttajan. Ei kenelläkään sattuisi olemaan tietoa moisista askelklinikoista Tampereella?

Muistutan siis, että mikäli kuntoiluhuumassanne alkaa ilmeneen pieniäkin vaivoja niin äkkiä lekurille niin vältytte suuremmilta loukkaantumisilta! Niin ja muistakaa panostaa kunnollisiin urheiluvälineisiin :)

Vaivatonta treenailua kaikille :)

Kuva: Tuomas Lindroos (www.tuomaslindroos.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti