tiistai 28. elokuuta 2012

Pehmeä paketti

Syksyn ensimmäinen neulontatyö on nyt valmis ja se pääsi heti pakettiin :) Halusin yllättää Tuomaksen siskon ja antaa pipon jo heti näin syksyn kynnyksellä, kun en millään malttanut odottaa jouluun asti! Pääseepähän nauttiin lämmöstä koko piiitkän talven...



Pipo on tehty ihan omilla, hyvin simppeleillä ohjeilla ja vastaavanlaisen tein Tuomakselle jo viime talvena. Lankana näihin oon käyttänyt ihanaa baby alpakkaa, joka on superpehmeää ja hirveän tyyristä!! Oon kyllä yrittänyt keksiä siitä jotain kudottavaa itsellenikin... haaveena olis sellainen iso neule, mutta veikkaan ettei mun pussi (ja hermot) kestä ihan niin isoa työtä...


Lahjan saaja tuntui kuitenkin olevan mielissään piposta ja sain myös jo yhden uuden tilauksen samanlaisesta piposta! Eli ei muuta kun kutimet kilkattaan :D

- Emilia

Kuvat: Tuomas Lindroos (www.tuomaslindroos.com)

maanantai 27. elokuuta 2012

Hyvästi allit!

Leivoin eilen pitkästä aikaa ja kutsuin pari ystävää iltapalalle. Sain niin helpon ja nopean sämpylätaikinaohjeen ystävältäni, että oli pakko heti kokeilla :) Yleensä mun sämpylät aina lässähtää, mutta näistä tuli pulleita ja herkullisia! Ja pulleita oltiin itekin, kun vielä jälkkäriksi duunasin marjapiirakan äidin keräämistä marjoista :D


Eilen siis lipsuin taas mun ruokavaliosta, mutta oon sitä mieltä, että kun antaa itselleen yhden (tai joskus kaksi ;)) herkuttelupäivää, niin jaksaa paljon paremmin tsempata viikolla!


Tänään kävin ekaa kertaa omin päin salilla tekemässä ojentajatreenin ja huhhuh että oli allit tulessa! Tällä treenillä voi huoletta ens kesäksi ostaa olkaimettoman morsiuspuvun!
Olin tosin varmaan niin koomisen näkönen salilla pikku painojeni kanssa äheltäessä, että purskahdin moneen kertaan ihan ääneen nauramaan! Mun kädet tutisi ja tärisi niin hulluna, että kun treenin viimeisenä settinä oli käsilläseisonnat, niin romahdin heti eka yrittämällä naamalteni kun ei vaan kädet kantanut :D normaalisti osaan ihan hyvin seistä käsillä tuen kanssa, ettei tekniikasta ollut kiinni... Kanssa treenaajat katto mua kyllä kauhulla, kun olin varmaan melko vaarallisen näkönen... Kuuli oikein, kun ne hengähti huojennuksesta kun tajusin lopettaa ja poistua vähin äänin :D Noh ens kerralla sujuu varmaan jo vähän paremmin ;)

Mutta eipä sen kummempia taas tähän hätään.. Meen lepuutteleen näitä mun alleja tonne sängyn pohjalle, öitä!

- Emilia

Kuvat: Tuomas Lindroos (www.tuomaslindroos.com)

lauantai 25. elokuuta 2012

Buddha tuli taloon

Meillä on vietetty vuosipäivää ihan kahtena päivänä :D Eilen syötiin illallista 2h+k:ssa ja pakko kehua, että ruoka alku-, pää- ja jälkiruokia myöten oli taivaallista! Enpä ollut muistanutkaan kuinka hyvä ruoka ja nopea sekä ystävällinen palvelu siellä onkaan! Sovittiinkin, että otetaan pian uudestaan, jotta päästään maistamaan ravintolan kehuttuja etanoita ja tonnikalaa :)

Torstaina meille muutti Buddha. Se muistuttaa meitä Aasiasta ja tuo kuulemma kotiin rauhaa ja tyyneyttä. Bongasin sen Indiskasta ja se oli juuri sellainen mitä ollaan etsitty meidän olohuoneessa olevaan Tuomaksen tekemään tv-tasoon.



Torstaina oli myös salipäivä, jolloin käytiin PT:n kanssa läpi viimeiset saliohjelmat. Nyt onkin selkätreenin ansiosta pientä jumia havaittavissa, mutta odotan jo innolla ens viikkoa, jolloin pääsen itekseni treenaileen :) Tänään olikin vaihteeksi lenkkiä Kaupissa, ja saatiin vähän lisättyä tempoa lenkkiin - puolimaratoni kun alkaa pikku hiljaa läheneen!

Mun viikonloppu on siis lähtenyt käyntiin aika kivoissa merkeissä, ja tänään jatketaan syöminkien ja ihanien ystävien merkeissä. Ihanaa viikonloppua myös teille <3

- Emilia

Kuvat: Tuomas Lindroos (www.tuomaslindroos.com)

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Onni + rakkaus

Tasan vuosi taaksepäin seisoin Hong Kongin upealla näköalapaikalla, Victoria's Peakilla, ja vastasin myöntävästi rakkaani kosintaan <3


Olin silloin onnesta sekaisin, mutta tänään olen vielä onnellisempi. Ihmeellistä kuinka paljon onnea ja rakkautta voi yhteen ihmiseen mahtua...

<3 Emilia

Kuva: Tuomas Lindroos (www.tuomaslindroos.com)

tiistai 21. elokuuta 2012

Syksy = sydän

Syksy on tullut nyt sit meidän kotiin! Tänään meinaan laitoin ekat kynttilät palaan, keitin iltateetä ja otin kutimet käteen (joojoo oon ihan mummu ;)).  Vaikka kesä onkin kiva, niin alkusyksy on ehkä kuitenkin eniten mun juttu. Tykkään, kun saa kietoutua lämpöisiin vaatteisiin, polttaa kynttilöitä ja viettää aikaa sisällä ihan hyvällä omalla tunnolla.


Syksyllä on myös parhaimmat kelit juoksemiselle ja senpä vuoksi mulla on alkanut uusien vedenpitävien juoksukenkien ja pitkien, paksujen juoksuhousujen metsästys. Jos jollain on näistä suosituksia, niin otan mielelläni vastaan :)

Ollaan (ts. minä olen) sisusteltu tätä meidän pikku vuokrakotia huhtikuun muutosta lähtien. Oon aika innokas sisustaja ja viime vuoden reissun jäljiltä oon huomannut, että tyyli on aika paljon muuttunut. Oon ihastunut selkeälinjaiseen ja pelkistettyyn tyyliin. Tähän varmaan osittain vaikutti viime vuosi, jolloin piti 11kk pärjätä rinkallisella tavaraa. Tavaranpaljous siis tällä hetkellä lähinnä ahdistaa mua, joten oon yrittänyt pitää meidän sisustuksen melko yksinkertaisena, mutta kotoisena.
Eilen piipahdettiinkin poikien kanssa Ikeassa ostamassa niiden valokuvausstudiolle kalusteita ja samalla koin iloisen yllätyksen! Nimittäin Tuomas bongasi löytönurkasta pikkuisen pöydän, jota olemme jo kauan himoinneet, mutta emme ole raaskineet ostaa divaanimme kaveriksi. Nyt kuitenkin ihanuus on löytänyt paikkansa kotoamme ja en voisi olla enempää tyytyväinen, kun pöytä on vielä täysin iskukunnossa!



Mutta nyt jatkan kutomista, ah niin ihanaa <3

- Emilia

Kuvat: Tuomas Lindroos (www.tuomaslindroos.com)

maanantai 20. elokuuta 2012

Assarina


On ollut jälleen kerran ihana viikonloppu, joka perjantaina alkoi hyvillä uutisilla isännän firmaa koskien. Miekkoseni kun rohkaistui tänä kesänä, ja laittoi yhdellä kertaa parikin firmaa pystyyn! Valokuvauspuolen löydät täältä ja ohjelmistotuen täältä :) Onnistuneen perjantain kunniaksi halusin viedä herran hienosti ulos syömään, mutta töistä kotiin saavuttuani hirveä nälkä ajoi meidät Pancho Villaan, jossa herra vielä itse maksoi, haha! No säästyypä ensi viikolle, jolloin päästään vähän juhlistaan meidän ensimmäistä kihlapäivää <3

Lauantai menikin sitten sutjakasti "töissä" eli pääsin toimimaan assarin hommissa, kun käytiin kuvailemassa kullan kanssa tutun pariskunnan häitä. Häitä juhlittiin Orivedellä ja oli taas aivan ihanat juhlat! Juhlat oli pienet ja intiimit sekä todella rennot! Vaikka päivä olikin rankka, niin oli kyllä hauskaa hommaa, eikä kyllä pöllömpi duuni :) Kuvamatskua todisteena assarista työssään:



Sunnuntaina heräsin reippaana plikkana tyttöjen kanssa ensimmäiselle pidemmälle 1,5 tunnin lenkille, joka käytiin heittämässä Kaupin metsissä. Vaikka aluks tuntui oudokseltaan raskaalta juosta aamulla, niin askel askeleelta homma helpottui ja lenkki tuntui todella kevyeltä! Juoksun jälkeen oli ihan mahtava voittajafiilis ja oltiinkin tyttöjen kanssa sovittu, että hemmotellaan itseämme kunnon sunnuntaibrunssilla. Alun perin oli tarkoitus korkata Josefinan piknikkori Arboretumissa, mutta koska sää ei meitä suosinut niin päädyttiin meitsin matalaan majaan. Herkkuja oli joka lähtöön ja olin iltaan asti vatsa pulleena!

Iltapäivällä tehtiin vielä pikainen pyörähdys Ideaparkiin, josta kotiutin kauan himoitsemani Adidaksen juoksupökät. Samalla päätin palauttaa H&M:n korkkari-ihanuudet ja käyttää rahat syksymmällä uusiin juoksulenkkareihin, joille tulee huomattavasti enemmän käyttöä! Tällaset järkevät päätökset on viime aikoina vähän huolestuttanut mua, kun ne varmaan tarkottaa että alan tulla vanhaks... buu sille!

Mutta kaiken kaikkiaan aika tuottoisa viikonloppu ollut! Me like!

- Emppu

Kuvat: Tuomas Lindroos (www.tuomaslindroos.com)

perjantai 17. elokuuta 2012

Oh I love these!

Postilaatikosta tipahti toissapäivänä H&M:n ihanuudet, jotka kelpais mun mielestä jopa modernimmalle morsiamellekin! Ne on aitoa nahkaa ja oih niin kauniit, mutta en oikein osaa päättää löytyykö niille käyttöä...


Ehkä vielä miettimismyssy päähän muutamaksi päiväksi ja pohtimaan minkä kanssa näitä käyttäisin :)

- Emilia

Kuvat: Tuomas Lindroos (www.tuomaslindroos.com)

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Hirvee tsemppimeininki!

Jei, sain vihdoin mun saliohjelmat!! Eilen päivällä oli eka treeni mun personal rainerin kanssa ja ei vitsi olin ihan rikki! Tai no.. oon edelleen :D Treeni on jaettu kolmeen osaan ja ekana meillä oli vuorossa jalka- ja vatsatreeni. Seuraavana treenivuorossa onkin sitten selkä-hauis-vatsat ja kolmantena rinta-ojentajat-olkapäätreeni. Niitä odotellessä!


Ystäväni ei ollut tehnyt mitään ihan helppoa treeniä mulle ;) mutta eipä niitä tuloksia muuten saakaan! Oli meinaan sen verran rankka, että vielä kaks tuntia salin jälkeenkin jalat tärisi ja heikotti! Mun peppu pienenee jo pelkästä kauhusta, kun mietin seuraavaa kertaa :D
Mutta nyt on mahtava olo, vaikka jalat onkin ihan paalissa. Onneks eilen illalla oli vielä juoksutreenissä vuorossa 45 minuutin palautuslenkki, niin sai vähän verryteltyä jalkoja auki. Olin kyllä ihan varma, ettei mun jalat kanna mua mihin 100 metriä pidemmälle, mutta lenkki menikin helposti! Tänään ei sitten mennytkään ihan niin helposti 50 minuutin Pyynikin reitti, mutta aina ei voi onnistua ;)
Äkkiä se kunto kyllä nousee, mikä on tosi suuri motivaattori mulle :)

Tällä kertaa ei kauheasti kuvia, mutta hirvee tsemppimeininki! Ens postauksessa lupaan et puhutaan muusta kun treenaamisesta ;)

-Emilia

P.S Voi kun nää ihanat ilmat ei lakkais ollenkaan! Lenkit menee niin mukavasti kauniissa auringonlaskuissa (kuvassa eilinen auringonlasku Tampesterissa)!

Kuvat: Tuomas Lindroos (www.tuomaslindroos.com)


maanantai 13. elokuuta 2012

Rakkauden viikonloppu

Mahtava viikonloppu takana ja meikä on vielä näin maanantainakin ihan puhki! Perjantaina oltiin tyttöporukalla työkaverin tupareissa, joissa mun piti VAAN piipahtaa, mutta koska ilta oli superhauska, oli jo aamun pikkutunnit kun saavuin kotiin :)


Lauantaina olikin sitten vuorossa ystäväpariskunnan häiden viettoa Espoon seudulla ja on ne häät vaan niin ihania! Minä tietenkin vuodatin kyyneleitä pariinkin otteeseen, kun sai todistaa rakastavaisten liittoon astumista. Juhlista sain taas hyviä ideoita omiin häihin ja vähän harmitti kun ei otettu kameraa mukaan, kun olisin joitain juttuja halunnut täälläkin jakaa... no kännykkäkameralla otin itelleni muistiin muutamia juttuja, kuten juhlaväen vieheistä kuvia sekä valaistuksesta, joka oli aika näyttävä korkeassa tilassa!




Häälahjaksi pari oli pyytänyt lähinnä rahaa, mutta lahjalistalta löytyi myös muutama pikku juttu, kuten Iittalan Vitriini. Vitriinit on mun mielestä jotenkin kovin kauniita, joten halusin sen heti listalta napata. Sen lisäksi parilla oli listalla hauskoja toiveita, kuten pääsymaksuja erilaisiin kohteisiin Roomassa, johon pari tänään matkusti. Askarreltiinkin sitten vielä Vitriinin sisään liput Vatikaaniin ja omasta mielestä lahjasta tuli aika hauska :)


Muita kuvia ei sitten ehdittykään ottaa, kun edellisillan jäljiltä nukutti vähän liian pitkään.  Täytyy toivoa, että jollekin on tallentunut edes muutamia kuvia illasta :)


- Emilia

Kuvat: Tuomas Lindroos (www.tuomaslindroos.com)

keskiviikko 8. elokuuta 2012

IP

Illat on jotenkin niin ihania, kun saa vaan köllöttää kotisohvalla ja katsella telkkaa. Monta vuotta oon harrastusten vuoksi tullut kotiin neljänä-viitenä iltana viikossa vasta kympin jälkeen, joten oon oppinut arvostaan rauhallisia iltoja. Tykkään juosta/urheilla mieluummin illalla, joten iltapalalla mulla on usein jo kiljuva nälkä. Tän illan lenkin jälkeen herkku ip:nä olikin ruikkaria ja tietenkin niitä mun lempparipensasmustikoita ja juggee. Melko herkullista :)



Kyllä nyt tulee uni! Öitä!

- Emilia

Kuvat: Tuomas Lindroos (www.tuomaslindroos.com)

tiistai 7. elokuuta 2012

Treeniä morsian, treeniä!

Jo aikoja sitten päätin, että hankin personal trainerin viimeistään ennen kun menen naimisiin, jotta se sitten piiskaa mut timmiin kuntoon tärkeää päivää varten :D Tätä nyt ei kannata liian tosissaan ottaa, mutta lähinnä päätös oli sellainen, että "sitten viimeistään"! Tarkoituksena siis ei ole mikään laihduttaminen, vaan lähinnä kiinteytyminen, oma hyvinvointi ja liikunnan ilon löytäminen uudelleen. No, keväällä sitten hiffasin, että saisin sellaisen ystävästäni pientä korvausta vastaan, sillä kauhistutti kuntosalikeskusten suolaiset hinnat. Ystäväni sitten tekikin mulle melko tarkan ruokavalion ja eilen sain saliohjelmat, joiden läpikäyntiä odotan innolla :)


Ruokavaliota oon nyt seurannut enemmän tai vähemmän tarkasti kuukauden päivät, ja se koostuu pääasiassa sokerittomista ja vähärasvaisista ruuista. Täysin hiilariton se ei ole, jotta jaksan treenata, mutta ei niitä hirveästikään siinä ole. Mun mielestä dieetti on helppo toteuttaa ja sopii mun rytmiin todella hyvin. Aluksi oli vähän hankalaa muistaa syödä viisi kertaa päivässä, mutta kun oli suunnitellut pari viikkoa tarkkaan, niin nythän se sujuu jo ilman suurempia ongelmia! Yksi mun suurimpia herkkuja on mun jo rutiiniksi muodostunut aamupuuro tuoreiden marjojen kera, nams!


Liikuntaan oon taas saanut aika hyvän draivin päälle! Viime vuonnahan ei tullut oikein liikuttua hyötyliikuntaa enempää kun oltiin kiertämässä Aasiaa, mutta se 20 kilon rinkan kanto onneks vähän auttoi pitämään kuntoa yllä :) Salilla käyn silloin tällöin, mutta nyt kun saan kunnon ohjelmat, niin tarkoitus olisi käydä kolme kertaa viikossa. Olen myös löytänyt taas pitkästä aikaa juoksemisen ja vesijuoksuunkin oon aika ihastunut. Juokseminen on jotenkin niin terapeuttista! Saa olla ulkona ja lisäksi se on (varusteita lukuunottamatta) ilmaista!


En kylläkään mielelläni juokse yksin, sillä oon aina ollut enemmän joukkueurheilija ja saan muista ihmisistä voimaa omaan harjoitteluuni. Siksi onkin ollut ihanaa, kun pari hyvää ystävääni ovat alkaneet juosta myös, niin ollaan tehty lenkit yhdessä. Aika (ja matka) menee niin paljon nopsempaa, kun on joku jonka kanssa höpistä, tai vaan puuskuttaa :)
Reilu viikko sitten päätettiin, että osallistutaan puolimaratonille syksyllä ja aloitettiin sitä varten vähän tiiviimpi juoksuharjoittelu, josta myöhemmin lisää :) Tällä viikolla olisikin sitten edessä vielä eilisen hikilenkin lisäksi kolme juoksukertaa!


Tossut siis jalkaan ja menoksi!

- Emilia

Kuvat: Tuomas Lindroos (http://www.tuomaslindroos.com)

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Juhlahumua

Tää viikko onkin mennyt ihan hujauksessa, enkä oo ehtinyt tänne yhtään kirjoitteleen! Hienosti siis alkoi tää mun bloggailu ;) Melkoinen synttäriviikko mulla ollut, kun tällä viikolla on tosiaan järjestetty ystävälle yllärisynttärit, vietetty tulevan anopin syntymäjuhlia ja tänään yllätettiin toinen ystävä aamupiknikillä ja minigolffailulla! Kaiken lisäksi eilen vietettiin myös yhden rakkaan ystävän valmistujaisia Hatanpään Arboretumissa piknikin muodossa. Kaiken kaikkiaan ollut aika mahtava viikko!

Nappailtiin nyt ensimmäisiä kuviakin tänne blogiin, kun löydettiin valmistuneelle lahjaksi aivan mielettömän ihana piknikkori! Oon ihan kateellinen siitä ;) Se on kyllä kans yksi niitä hankintoja mitä ei oikein itselleen raaski ostaa ja lahjansaajakin tuntui siitä kovasti pitävän. Korin sisällä oli ruokailuvälineet neljälle viinilaseineen päivineen ja odotellaankin nyt kutsua uudelle piknikille :)





Korin lisäksi innostuin äitini kukkakaupalla ihan itse pitkästä aikaan sitomaan sankarille kimpun ja olin aika tyytyväinen lopputulokseen. Hain sellaista hieman kukkaketomaista fiilistä, mutta mulle tuttuun tapaan kimpusta tuli ehkä vähän liian symmetrinen ja huoliteltu...

Omia hääasetelmia ja kimppua oon jo jonkin verran miettinyt ja oon aika paljon ihastunut sellaisiin "sekameteli"tyyleihin, missä kukkia on runsaasti eri lajeja. Vähän niin kuin sellaisen näköisiä, että ne olisi kerätty niityltä. En tiedä ymmärtääkö kukaan mun selostuksia, mutta tuun varmasti kirjoittaan tästä aiheesta vielä moneen otteeseen niin laitan sitten esimerkkikuvia :)



Samalla kun kipiteltiin piknikjuhliin lauantaina, niin vaklailtiin vähän Hatanpään kartanolla olevia häitä :) Se on kyllä niin ihana paikka ja varsinkin kun oli kaunis ilma, niin piha-alue on siinä aika mahtava! Mietin paikkaa myös meidän häitä varten, mutta halusin ison yhtenäisen tilan ja vuokrakin siellä on aika tyyris niin jätettiin sitten se laskuista. Vietettiin siellä myös alkuvuodesta yhden kaasoni häitä ja pakko kyllä todeta, että paikka toimii kyllä ihanasti niin talvi- kuin kesähäiden viettopaikkanakin. Ei kyllä tällä kertaa meidän häiden... Meidän hääpaikasta vaikka sitten ensi viikolla, sillä siitä on nyt varausmaksu maksettu :)

- Emilia

P.S Mun täytyis niiiin hankkia oma kamera, että saisin tänne kaikista ihanista jutuista enemmän kuvia, kun nyt oon riippuvainen tosta mun ukkelista... huoh... miks niitten kaikkien hyvien pitää olla niin kalliita??

Kuvat Tuomas Lindroos (http://www.tuomaslindroos.com)
Kukat Kukka Lunette, Palmrothintie 2 33950 Pirkkala