torstai 21. helmikuuta 2013

Arjen gourmeeta

Kuten kaikki jo varmaan tietää, meikä rakastaa kaikkea todella helposti ja nopeasti valmistettavaa maittavaa ruokaa! Niinpä jaan yhden mun ihan lempparireseptin, jota tein pitkästä aikaa viime viikolla. Ohjeen taisin joskus napata Aamulehdestä ja ekan kokeilun jälkeen pääsi heti mun pieneen mustaan kirjaan :) Tässä se tulee:

Uunilohi katkarapukuorrutuksella

1kg lohifileetä
merisuolaa
sitruunamehua
pippuria
tilliä (/persiljaa)

Kuorrutus:
200g katkarapuja
200g kylmäsavulohta
2 dl ranskankermaa
1 dl parmesanraastetta 
tilliä
mustapippuria
sitruunamehua

Suolaa ja mausta lohi muutama tunti ennen valmistamista. Silppua kylmäsavulohi ja valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Pane lohi voideltuun vuokaan, levitä seos lohen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Lohi on valmista kun kuorrute on kauniin kullanruskea.
DSC01724DSC01723
DSC01730
Tää on niiiiin hyvää ja kilon kalasta riittää isommallekin porukalle, nam!

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä..Ootte te niin mestareita!!
    Uunilohelle yks helppo vinkki: tee valmis katkarapukeitto pussista , mutta puoleen nestettä ( vaikka ruokakermaa nesteeksi ) Lohifile voideltuun uunivuokaan, pieni ripaus suolaa päälle( ja katkarapuja!?) ,jos tykkäät suolasesta! Päälle vaikka pannussa paahdettuja paprikasuikaleita,maissia,herkkusieniä, homejuustoa, paahdettua sipulia, purjosilppua, corn flakesia, jne.. ja niiden päälle paksu keitto, tilliä ja juustoraaste. Paista n.225-250 kunnes kala on kypsää ja juusto on vähän ruskettunut. Nopeesti valmista ja sairaan hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! Täytyy ehdottomasti kokeilla joku päivä! Yksi kaveri oli muuten lisännyt tohon mun täytteeseen myös rouhittuja cashew-pähkinöitä ja oli kuulemma toiminut tosi hyvin :)

      Poista