keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Mikä ihmeen Save-the-Date?

Täällä Suomessa ei ole ihan vielä vakiintunut käytäntö Save-the-date -korttien lähettämisestä kuten suuressa Jenkkilässä. Niinpä meidänkin STD eli suomeksi Varaa päivä-kortti aiheutti muutamissa saajissa hieman hämmennystä ;)

Save the date - kortin tarkoituksena on ilmoittaa kutsuttaville vieraille tärkeän juhlan, kuten häiden, päivämäärä, jotta he saavat varattua päivän kalentereihinsa jo hyvissä ajoin. Juhlista voi ilmoittaa suullisesti tai lähettää kortin, jääkaappimagneetin tms. Yleensä ilmoitus tehdään 6-12 kk ennen tapahtumaa, ja jos kyseessä on kesähäät, kortti ajoitetaan usein lähteväksi ennen joulua, niin että joulun ja uuden vuoden toivotukset saadaan hoidettua samassa.

Koska meitsi ei ihan hiffannut yhdistää korttia jouluun, niin kaasoni ehdotuksesta laitoimme kortit menemään ystävänpäiväksi, mikä oli älyttömän hyvä idea! Korttimme on saanut paljon kiitosta ja kehuja, vaikka hauskin vanhemman rouvan kommentti oli, että "Erikoinen.", eikä mitään muuta :D
DSC01732
Kortteja meillä lähti muutamalla erilaisella ystävänpäiväkuvioinnilla, kun en osannut päättää millaisen halusin. Usein mun pitäisi kuitenkin luottaa siihen ekaan ideaan ja fiilikseen, koska melkein aina se on se mihin sitten hirveän jahkailun jälkeen päädyn :) Voiton siis vei tuo yllä oleva yksinkertaisin malli.
DSC01737
DSC01734
Korttien lähettämisessä halusin kiinnittää huomion myös sellaiseen asiaan, minkä moni usein unohtaa; nimittäin kirjekuoreen. Kuorihan on ensimmäinen asia, jonka vastaanottaja näkee, ja siksi mielestäni yhtä tärkeä kuin sisältökin. Niinpä stailattiin kuoret meidän teemaan sopiviksi :)
DSC01731
Meidän häiden teemahan on matkailu, mikä on kyllä aika trendikäs teema nykyään. Meillä teema valikoitui sillä, että matkustaminen on meidän molempien intohimo ja olemmehan sentään viettäneet yhdessä vuoden reppureissaten :) Tästä reissusta voi käydä lukemassa Rantapallon puolella, jossa kirjoittelimme matkasta Polarexportin nimissä.
DSC01736
Mites muut morsiamet siellä ruuden toisella puolella, onko teille tulossa Save the date -kortit?

Jos muuten joku tarvitsee apua STD-korttien, kutsukorttien tai muiden printtihommien kanssa, niin meikä suunnittelee moisia muillekin ja parempi puoliskoni toteuttaa niitä :) Yhteyttä voi ottaa blogin sähköpostiin!

3 kommenttia:

  1. Ihanat! Mä olen myös mieltynyt tuohon "photobooth" tyyliseen STD-korttiin. Täytyy kyllä vielä miettiä niiden tarpeellisuutta omalla kohdalla. Ehkä tärkeimmille voisi sellaiset väsäillä...

    VastaaPoista