torstai 28. helmikuuta 2013

Healthy snack

Iltapala-/välipalavinkki löytyi Pinterestin Health and fitness -osiosta. Oli kokeiltava, kun oon omppusipsejä himoinnut jo pidemmän aikaa. Mut voin kertoa, että ei ollut helppoa meidän aataminaikuisella uunilla! Ekan satsin poltin, toka ei ihan kovettunut niin kuin olisi pitänyt, mutta hyviä oli silti. Maustoin omenat kanelilla, muskottipähkinällä, suolalla ja fariinisokerilla, aika kiva vaihtoehto perussipseille :)
DSC01828
Kaveriksi tein mustikka-mansikkasmoothien, kivempi näiden eväiden kanssa maata sohvan pohjalla flunssaisena ja katsella OC:n täydellisiä naisia, joka on yksi mun paheista tällä hetkellä :D

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Pukuja, pukuja ja vielä lisää pukuja...

Eksyin taas Pinterestiin moneksi tunniksi... Pienenä mä saatoin synttäreilläni vaihtaa asua jopa viisi kertaa muutaman tunnin aikana, joten koska häät on koko päivän kestävät ja hyvin tärkeät juhlat, niin saisinko mä silloinkin vaihtaa asua parin tunnin välein?? Alla pari joihin voisin sujahtaa... ;)
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Sain muuten tänään ilmoituksen, että mun hääpuku on loppusuoralla ja voin odottaa sen valmistuvaksi 10. päivään mennessä, JEE!! Tosin nyt mua alko pelottaan, et mitäs jos se on a) ihan kauhee, b) ei istu ollenkaan tai vaikka c) en vaan kerta kaikkiaan pidä siitä... No, se on sen ajan murhe!  

Mikä ihmeen Save-the-Date?

Täällä Suomessa ei ole ihan vielä vakiintunut käytäntö Save-the-date -korttien lähettämisestä kuten suuressa Jenkkilässä. Niinpä meidänkin STD eli suomeksi Varaa päivä-kortti aiheutti muutamissa saajissa hieman hämmennystä ;)

Save the date - kortin tarkoituksena on ilmoittaa kutsuttaville vieraille tärkeän juhlan, kuten häiden, päivämäärä, jotta he saavat varattua päivän kalentereihinsa jo hyvissä ajoin. Juhlista voi ilmoittaa suullisesti tai lähettää kortin, jääkaappimagneetin tms. Yleensä ilmoitus tehdään 6-12 kk ennen tapahtumaa, ja jos kyseessä on kesähäät, kortti ajoitetaan usein lähteväksi ennen joulua, niin että joulun ja uuden vuoden toivotukset saadaan hoidettua samassa.

Koska meitsi ei ihan hiffannut yhdistää korttia jouluun, niin kaasoni ehdotuksesta laitoimme kortit menemään ystävänpäiväksi, mikä oli älyttömän hyvä idea! Korttimme on saanut paljon kiitosta ja kehuja, vaikka hauskin vanhemman rouvan kommentti oli, että "Erikoinen.", eikä mitään muuta :D
DSC01732
Kortteja meillä lähti muutamalla erilaisella ystävänpäiväkuvioinnilla, kun en osannut päättää millaisen halusin. Usein mun pitäisi kuitenkin luottaa siihen ekaan ideaan ja fiilikseen, koska melkein aina se on se mihin sitten hirveän jahkailun jälkeen päädyn :) Voiton siis vei tuo yllä oleva yksinkertaisin malli.
DSC01737
DSC01734
Korttien lähettämisessä halusin kiinnittää huomion myös sellaiseen asiaan, minkä moni usein unohtaa; nimittäin kirjekuoreen. Kuorihan on ensimmäinen asia, jonka vastaanottaja näkee, ja siksi mielestäni yhtä tärkeä kuin sisältökin. Niinpä stailattiin kuoret meidän teemaan sopiviksi :)
DSC01731
Meidän häiden teemahan on matkailu, mikä on kyllä aika trendikäs teema nykyään. Meillä teema valikoitui sillä, että matkustaminen on meidän molempien intohimo ja olemmehan sentään viettäneet yhdessä vuoden reppureissaten :) Tästä reissusta voi käydä lukemassa Rantapallon puolella, jossa kirjoittelimme matkasta Polarexportin nimissä.
DSC01736
Mites muut morsiamet siellä ruuden toisella puolella, onko teille tulossa Save the date -kortit?

Jos muuten joku tarvitsee apua STD-korttien, kutsukorttien tai muiden printtihommien kanssa, niin meikä suunnittelee moisia muillekin ja parempi puoliskoni toteuttaa niitä :) Yhteyttä voi ottaa blogin sähköpostiin!

torstai 21. helmikuuta 2013

Arjen gourmeeta

Kuten kaikki jo varmaan tietää, meikä rakastaa kaikkea todella helposti ja nopeasti valmistettavaa maittavaa ruokaa! Niinpä jaan yhden mun ihan lempparireseptin, jota tein pitkästä aikaa viime viikolla. Ohjeen taisin joskus napata Aamulehdestä ja ekan kokeilun jälkeen pääsi heti mun pieneen mustaan kirjaan :) Tässä se tulee:

Uunilohi katkarapukuorrutuksella

1kg lohifileetä
merisuolaa
sitruunamehua
pippuria
tilliä (/persiljaa)

Kuorrutus:
200g katkarapuja
200g kylmäsavulohta
2 dl ranskankermaa
1 dl parmesanraastetta 
tilliä
mustapippuria
sitruunamehua

Suolaa ja mausta lohi muutama tunti ennen valmistamista. Silppua kylmäsavulohi ja valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Pane lohi voideltuun vuokaan, levitä seos lohen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Lohi on valmista kun kuorrute on kauniin kullanruskea.
DSC01724DSC01723
DSC01730
Tää on niiiiin hyvää ja kilon kalasta riittää isommallekin porukalle, nam!

My Valentine

Heipä hei, minä se täällä pitkästä aikaa! Päivät on vierähtäneet hurjaa vauhtia ja joka päivä oon vaan siirtänyt blogin kirjoittamista "huomiseen" :D Viime viikolta on kyllä ihan hyvin kuvamatskua ja ihania ideoita on taas ehtinyt kehittyä häidenkin suhteen! Ne mä säästän myöhemmäksi, sillä nyt mä haluan jakaa muutaman kuvan meidän viime viikon rakkauden päivältä...

Pakko tunnustaa, etten ollut valmistautunut siihen mitenkään! Yleensä mulla on aina lahja ja jotain ihanaa suunniteltuna, mutta nyt mä en kerta kaikkiaan ollut ehtinyt. Onneksi mun miekkonen on aamuisin melkoinen unikeko, joten sen saa helposti yllätettyä aina aamupalalla :) Koska en ollut edes kaupassa käynyt moneen päivään, päätin, että ainekset saa luvan löytyä omasta kaapista.

Pienellä kekseliäisyydellä todella köyhistä raaka.-aineista valmistui oikein hellyyttävä ja maittava aamiainen, jolla oli kiva aloittaa päivä!
DSC01741
Yksinkertaisuudessa tein siis munakokkelia, johon paistoin kaveriksi lenkkimakkaraa sydänmuotilla leikattuina :D Miekkonen oli ihan hämillään, joten toimisi varmasti lapsille vielä paremmin kun käyttäisi vaikka muumi- ym. muotteja!
DSC01739
DSC01743
Jälkkäriksi paistoin superhelpolla ohjeella (jota en nyt muista) amerikkalaisia pannareita, jotka myös painelin hieman suuremmalla sydänmuotilla nätimmin tarjolle.
DSC01744
Ilmeisemmin mun aamuylläri toimi, sillä kun pääsin töistä kotiin, mua odotti putipuhdas kämppä ja ihanan herkkä kukkakimppu pöydällä <3 Rakkautta, sanon minä!
DSC01753
DSC01752
Kukat: Kukka Lunette, Pirkkala

Vaikka mä oonkin ihan hullu kaikkien tällaisten "juhlapäivien" perään, niin onhan ne välillä vähän hölmöjä. Miksi sitä rakkautta ei voisi osoittaa tällaisilla pienillä teoilla useammin? Skarpatkaamme siis!

lauantai 16. helmikuuta 2013

Hey Helsinki

Täällä minä istuskelen autossa ja kulutan aikaa, kun kuvaajamieheni on hääkuvauskeikalla. Toimin siis tämän päivän herran kuskina, kun häitä juhlitaan Helsingissä. Ensin otettiin potretteja Katajanokalla, nyt ollaan kirkolla ja seuraavaksi kuskaan Tuomaksen juhlapaikalle. Sitten pääsen hetkeksi itsekin rentouttavasti shoppailemaan ja illastamaan ihanan ystäväni kanssa :)

Oon taas viime viikon ollut melko laiska bloggaaja, kun on ollut hiukan kiirusta! Kuviakin on taas kertynyt jemmaan vaikka millä mitalla ja muun muassa häiden save-the-date -korteistakin on asiaa! Mutta sen pidempiä jaarittelematta huomiseen, sillä täytyy taas startata moottori 😉

torstai 14. helmikuuta 2013

Rakkauden päivä

Halauksin toivotan kaikille ihanaa ystävänpäivää! Meillä aamu alkoi maukkaissa merkeissä <3 data-blogger-escaped-br="">

torstai 7. helmikuuta 2013

Tuhat ja kymmenen

Huh, häiden ensimmäinen tuhat euroa meni tänään rikki! Ollaan oltu melko kauhuissamme, kun ollaan laskeskeltu mihin kaikkeen sitä rahaa vielä uppoaa! Onneksi tähän ekaan tonniin sisältyy jo molempien puvut, juhlapaikan varausmaksu, vieraiden lahjat sekä muutamia askartelu ja koristelujuttuja. Eli loppujen lopuksi aika paljon, kun miettii ettei osalla se riitä edes hääpukuun :D Tosin fingers crossed että mun puku on sellainen kuin olen ajatellut, eikä tarvitse toista hommata!

Tällä viikolla meillä on puhuttanut budjetin lisäksi myös vieraslista, joka on varmasti aika monelle päänvaivaa aiheuttava osa häitä. Meillä on melkoisen laaja ystäväpiiri ja sukulaisiakin on vaikka kuinka, niin päädyttiin siihen lopputulokseen, että kutsutaan ihan vain läheisimmät ystävät ja lähiperhepiiri. Toivottavasti tästä ei kukaan loukkaannu.

Nyt on taas pari päivää niin tiiviisti pohdittu näitä hääjärjestelyjä, että ainakin Tuomas jo tarvii muutaman viikon lomaa :D Mäkin ainakin kunnon yöunet, joten nyt siis pehkuihin!

- Emilia

tiistai 5. helmikuuta 2013

Häämessujen kuvasatoa

Alla hieman kuvia viikonlopun messuilta. Harmitti, kun Tuomas ei päässyt paikalle, jotta olis saanut kunnollisia kuvia kaikesta ihanasta mitä siellä oli! Noh, kyllä munkin kameraan joitain ihan kivoja juttuja tallentui :)

Molemmat aamuthan mun osalta alkoi kampauksella ja meikkauksella. Kampaukset loihti Linda Stailauskoululta ja meikit oli Lindan ja Minnan yhteistyön tulokset :)
DSC01536
DSC01665
DSC01660
Kuvassa keskellä Stailauskoulun Oili ja sivuilla minä ja malliystäväni Ilona
Messuilla oli mielestäni aika hyvin eri alojen osaajia ja jos ei häähommat ole ihan vielä valmiina, niin sieltä sai todella paljon hyviä ideoita! Niin ja jos apua järjestelyihin kaipaa, niin Juvenes lanseerasi messuilla uuden Juvenes Juhlasuunnittelu -palvelunsa! Juvenekselta oli myös tarjolla ihania maistiaisia, joista sain kivaa ideaa meidän omiin häihin, joissa pieniä naposteltavia tullaan tarjoamaan :)
DSC01546
DSC01545
Myös muilla osastoilla oli söpöjä herkkuja näytillä kuten trendikkäitä cakepopseja ja macaroneja.  Harmi ettei niitä päässyt maistelemaan :/
DSC01567
DSC01566
Decorahouse taas oli kattanut niin syötävän söpöt pöydät, joissa oli ihania yksityiskohtia! Väritys heidän osastollaan oli tämän vuoden muotivärien mukaisesti pastellia, jota meidänkin häissä tullaan näkemään ;) Noi kuvassa näkyvät raidalliset pillit onkin ollut mun mielessä jo pitkään ja oli kiva päästä niitä vähän hypistelemään!
DSC01558
DSC01559
DSC01556
DSC01555
DSC01557
Yksi viikonlopun kohokohdista oli itse Jukka Rintalan tapaaminen! Erittäin mukava herrasmies, jonka puvut olivat kuin veistoksia, huoh! Häämuotinäytöskin oli kuulemma ollut täynnä toinen toistaan upeampia pukuja, harmi kun en ehtinyt sitä katsomaan :( 
DSC01553
DSC01551
DSC01679
Voi kun tällaisia messuja olisi useammin! Oli niin kivaa ja uusia ideoita on taas vaikka muille jakaa, ehkäpä jo lähitulevaisuudessa ;) Nyt kuitenkin taas hihat heilumaan omien häiden kanssa, sillä tehtävää riittää!

Kisses,
Emilia

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Messushoppailut

Hei ihan mahtava viikonloppu meitsillä takana! Nopsaa ajattelin tulla heittään moikat, kun oon aivan puhki eilisen ja tän päivän messuiluista! Tampereen häämessut oli oikein onnistuneet ja oli hauska toimia Stailauskoulun näytöksissä ja nähdä millaista heidän työnsä on :) Mulla on paljonkin kuvia viikonlopulta, mutta niistä lisää huomenna. Alla kuitenkin kuva shoppailusaldosta, joka jäi varsin nihkeäksi! Arvaatte varmasti mitä tuli hankittua ;)
Huomiseen,
Emilia

Messuhumua

Heippa, täällä ollaan jo toista päivää häämessuhumussa! Ehdit vielä tänään mukaan! Tampereen häämessut auki tänään 10-17. Minut löytää Stailauskoulun näytöksistä klo 12.30 ja 14.00, nähdään messuilla :)