keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Harjoituskakkua...

Koulutuksen lopputyön esitykseen piti käyttää erilaista rekvisiittaa, sillä perinteinen powerpoint oli pois suljettu. Meitsi siis haali kaikenlaista matskua mukaansa, joista yksi oli hääkakku. Halusin testata kerroskakun tekemistä, sillä en ollut koskaan aiemmin sellaista tehnyt!
Pohjaksi tein mehevän suklaakakkupohjan ja sisälle tuli valkosuklaa-nougatmoussea tuorejuustolla. Päällysteen Tuomas teki jälleen vaahtokarkkimassasta ja koristeisiin käytettiin kaupasta ostettua mustaa marsipaania. Kakun ja päällysteen väliin laitoin voista ja tomusokerista tehdyn kreemin.

Ihan hieno siitä tuli, mutta ei kyllä ollenkaan ollut helppoa saada siitä tasaista. Kakku oli ilmeisestikin liian pehmeä, joten siitä ei tullut ihan symmetrinen. Haastavaksi muodostui myös päällysen saaminen sileäksi, kun alareunaan väkisinkin tahtoi jäädä ryppyjä :( Selvästi pitää harjoitella tätä hommaa enemmän! Ja voisiko joku myös antaa vinkkiä kuinka saada kakusta ihan tismalleen symmetrinen ja tasainen??

Halloween-viikonlopuksi onkin luvassa mun ensimmäinen tilauskakku :D Tosin tilaajana on oma äiti, mutta kuitenkin... Mulla onkin jo vähän koristeluideaa mielessä tulevaa juustokakkua varten!

3 kommenttia:

 1. kivanäköinen kakku :)
  tässä mun konsti saada kakku tasaiseksi ja symmetriseksi.
  leivo kakkupohja ainakin vuorokautta ennen kun täytät sen,helpompi leikata. kokoa kakku kelmulla vuorattuun vuokaan eli sama vuoka, jossa kakkupohjan leivoit. anna vetäytyä seuraavaan päivään. lisäksi kannattaa jämäköittää täytettä (esim.liivate), jos haluaa tukevamman kakun.
  voit myös ostaa kakkujen reunakalvoa, jolla voit vuorata vuokan.kalvo on myös hyvä tuki vuoan ympärillä, jos kakku nousee kovin korkeaksi.
  t.Minna

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä kokeilen ensi kerralla noita kelmuja ja kalvoja.. liivatetta käytinkin ja tein pohjan 14h ennen. Tosin reseptinä oli mehevä kakkupohja, joka kyllä todellakin jäi meheväksi, eli ei varmaan paras valinta kerroskakkua ajatellen + olis varmaan pitänyt antaa olla kakku täytteenkin kanssa jääkaapissa muutaman tunnin ennen koristelua. No, mutta tekemällä oppii :)

  VastaaPoista
 3. Hieno kakku, ei noin täydellistä ja tasaista saa kuin ne USA:n kakkumestarikilpailijat ja toi on vasta harjoitus!! Sitäpaitsi niiden kakkujen pitää olla kuivia ja pohjien tosi "tymäköitä", että ne pysyy koossa, eli on ne varmaan aika pahoja... Mulla on vanha kirpparilta ostettu amerikkalainen kakkukirja, siinä on just tollasia ohjeita, muokataan niitä!

  VastaaPoista