torstai 12. syyskuuta 2013

Täydellisen pizzapohjan jäljillä

Eilinen pizzapohja oli selkeästi paras tähän mennessä! Innolla odottaen sitä hifistelypohjaa ;) Jos jollain on tänään pizzaperjantai eikä ole löytänyt vielä hyvää pohjaa, niin tätä kannattaa koittaa:

Pizzapohja

2,5 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
25 g hiivaa
7-8 dl jauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Laita kuusi desiä jauhoja laakeaan astiaan ja kaiva jauhojen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan hiivaseos ja oliiviöljy. Alusta taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten. Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa.
Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa vähintään tunti! 
Taikinasta saa helposti kolme keskikokoista pizzaa, kun kaulii sen ohueksi. Levitä kastiketta pizzapohjiin tasaisesti lusikalla. Asettele päälle täytteet ja juusto. Paista 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat ovat saaneet väriä.
Käytin pohjaan ihan tavallisia vehnäjauhoja, mutta pizzajauhot toimisi varmaan paremmin. Ajattelin myös sijoittaa pizzakiveen, koska sillä saa nytkin puuttuneen rapean pohjan. 


Mutta tästä on nyt hyvä jatkaa :) Maistuvaa perjantaita kaikille!

3 kommenttia:

  1. Moikka! Lueskelin tota teidän tekemää reissublogia tässä parikin tuntia, olen itse lähdössä kaverin kanssa (2 parikymppistä tyttöä) Kaakkois-Aasiaan kiertelemään, ja lähtö on joulukuussa.. Oli pakko vaan tulla kiittämään, nimittäin oli niin hyvää inffoa! Sellaista tuli vaan mieleen vielä jos pystyt vastaamaan, että törmäsittekö paljon muihin reppureissaajiin, kenties suomalaisiin? Ja kannattaako reissuun ottaa iphonea? Löytyykö edes nettiä? Ja Monet pelottelevat rikollisuudesta yms.. Reissussa olemme noin 3 kuukautta! (Thaimaa-Laos-Kambodza-Vietnam) mahdollisesti Filippiinit, Indonesia.. Jos täytyis listata ni mihin järjestykseen ite laittaisit noi maat? Olis kiva kuulla tytön näkökulma, ja jos vastaat niin kiitos tuhannesti! :) Terveisin: Pelonsekaisin tuntein Aasiaan valmistautuva reppureissaaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Kiitos kivasta kommentista! Hienoa, että siitä oli jollekin hyötyä!
      Matkalla tavattiin paljon reppureissaajia ja oltais varmasti törmätty useampiinkin jos oltais oltu hostelleissa ja nukuttu dormeissa :D Mukavuuden haluisia kun ollaan, niin oltiin kyllä paljon hotelleissa. Suomalaisiin törmättiin tosin todella harvoin, mut eipä meitä niin paljoa muutenkaan ole!

      Mietin just eilen, et harmi kun mulla ei ollut sillon iPhonea kun sillä saa niin hyviä kuvia! Tosin mun miehellä oli, mutta ei kyllä pidetty sitä paljoa mukana. Netti löytyy usein hostelleista ja joistakin kahviloista, mutta taas riippuen siitä missä asustelee... En tosin välttämättä suosittele ottaan kauheasti arvotavaraa, ellei tietenkin oo hirveän hyvä vakuutus. Meiltä ei kyllä varastettu koko reissun aikana mitään, mutta sanon et se on ihan maalaisjärjestä kiinni. Tosin miehestä ehkä oli siinä mielessä hyötyä et ei kyllä varmaan kukaan uskaltanutkaan pölliä meiltä mitään :D

      Kun teillä on "vaan" 3kk niin en tekis mitään hirveän tarkkaa aikataulua matkalle, sillä mun mielestä reppureissailussa oli parasta se et mentiin sinne mihin huvitti ja oltiin niin kauan kun huvitti! Tietty mulla oli pitkä lista paikkoja missä halusin käydä, mutta heti jos joku kehui jotain paikkaa niin ei haitannut hypätä reitiltä, kun ei ollut mitään liian sidottua. Aasiassa on niin helppo matkustaa kun lentoja saa helposti vaikka samalle viikolle tai jopa päivälle edullisesti ja busseillahan siellä pääsee mihin vaan ja koska vaan ja ne on superhalpoja!

      Kaikkihan noi maat on ihan mahtavia, mutta jos pitää laittaa järjestykseen niin:
      Indonesia (Peninsularin puoli; Javalta Yogyakarta ja Bali, etenkin chillailuun sopiva Gili Travangan) - Oltiin ite 1kk
      Thaimaa (mun toinen koti ;) paljon tosi kivoja paikkoja!) - oltiin 3-4kk
      Filippiinien saaret - piti olla 4päivää ja oltiinkin 2viikkoa
      Laos - oltiin 1kk
      Kambodza - oltiin 2vko
      Vietnam - oltiin vajaa 1kk

      Mulla riittäis juttuja loputtomiin, mutta pakko mennä nukkuun :D mut kysy ihmeessä jos tulee vielä jotain mieleen! Niin ja turha pelätä! Matkasta tulee ihan varmasti mahtava, kunhan muistaa pitää järjen päässä ja olla tarkkana rahoistaan ja omaisuudestaan :) Eli nauttikaa, aika menee siellä ihan liian nopsaa!

      Poista
    2. Ihanaa, kiitos tuhannesti näinkin pitkästä vastauksesta :) Ja tosiaan, tuntuu toi 3kk ainakin nyt ihan tarpeeks pitkältä, kun yleensä totuttu viikon tai parin lomamatkoilla olee!

      Just noista lennoista noiden maiden välillä, osaatko sanoo hintatasoa? Indonesiassa jossain saarilla ois iha mahtava käydä just pyörähtää, mut meil on menopaluu kuitenkin jo ostettu ja Bangokiin tosiaan pitää siis just matka myös loppua... Niin paljon vaihtoehtoja vaikea valita!

      Jos noista hinnoista vielä.. Kuinka paljon about päivässä menee? Halpoja maita kyllä, ja valmiita elämään just hostelleissa guest houseissa! Ja onko noista maista tai esim Thaimaasta suositella jotain "must" kohdetta? Haluttais päästä valkosille hiekkrannoille ja turkoosin veden äärelle, ainakin jouluks!

      Huh, tulipa taas paljon kysymylsiä, mut jos suinkaan ehit vastailee, ni älyttömästä kiitoksia :)

      Poista