torstai 31. tammikuuta 2013

Valkosuklaajuustokakku

Yleisön pyynnöstä yritän muistella kuinka viime viikonloppuisen valkosuklaajuustokakun kyhäsin... Teen joka kerta ihan päästäni ja aina hieman eri reseptillä, joten kannattaa maistella aina välillä :)
DSC01513
Resepti taisi mennä jotenkin näin:

Pohja:
300g kaurakeksejä
80g voita

Murskaa kaurakeksit muruksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Voitele/leivinpaperita irtopohjavuoka (riittää helposti 26cm vuokaan) ja levitä seos tasaisesti pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytettä.

Täyte:
4 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g valkosuklaata
vaniljasokeria (oman maun mukaan)
1-2 rkl sitruunamehua
7 liivatelehteä 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Kääntele kerman joukkoon maitorahka ja tuorejuusto. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja ruokalusikallinen tai kaksi sitruunamehua antamaan kirpeyttä.
Tässä vaiheessa jaoin vielä täytteen kahteen astiaan ja värjäsin puolet punaisella elintarvikevärillä, jotta sain kakusta hieman mielenkiintoisemman :)
Ota liivatteet likoamasta ja liuota pieneen määrään kuumaa vettä. Lisää ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada valmis täyte jääkaapissa odottaneen pohjan päälle ja anna jähmettyä vähintään 4h tai mieluiten yön yli.

Kakkua riitti helposti 15 hengelle, ja siitäkin vielä jäi reippaasti seuraavalle päivälle! Kakun taisin tehdä 26 tai 28 cm vuokaan, joten jos tekee pienemmälle porukalle niin täytteen määrää voi helposti pienentää jopa puoleen. Kaveriksi suosittelen vielä tekemään vadelmamelban, joka täydentää makua ihanasti! Ja sitten eikun nautiskelemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti